Sepa Group

fi Hae
 
 

08.01.2024

Sepa avaa latua rakennusalan yritysten ympäristökuorman selvittämisessä

Jos hiilidioksidipäästöt ovat tulleet koko ajan tärkeämmiksi ja tarkemmin seurattaviksi elementeiksi kaikilla toimialoilla, voidaan niiden merkityksen rakentamisessa sanoa nousseen aivan uudelle tasolle. Rakentamisen hiilijalanjäljellä on iso osuus globaaliin ilmastonmuutokseen, ja juuri siksi jokaisen toimijan tulisi ottaa aktiivisempi rooli asian laittamiseksi omalta osaltaan paremmalle tolalle.

Yrityksen vastuullisuudella ja hiilijalanjäljellä on suora yhteys liiketoimintaan. Esimerkiksi hiilijalanjälkitiedoilla voi olla vaikutusta sekä nykyisiin että uusiin asiakkuuksiin. Usein hiilijalanjälkitietoja kysytään jo tarjouskilpailuvaiheessa. Selkeä kuva siitä, mistä toiminnan päästöt syntyvät, auttaa miettimään parannuskeinoja ja olemaan jatkossa entistäkin vähäpäästöisempi ja ympäristöystävällisempi. Se on jokaisen yrityksen ja ympäröivän yhteiskunnan yhteinen etu.

Sepa laski vuoden 2023 aikana toimintansa hiilijalanjäljen, mutta halusi selvittää asian vieläkin perusteellisemmin. Yrityksen tuotteille laadittiin myös huomattavasti laajempi EPD-ympäristöseloste, joka tarjoaa tietoa tuotteessa käytettyjen materiaalien ympäristövaikutuksista sekä tuotteen koko elinkaaren päästöistä.

”Organisaatioiden hiilijalanjäljen laskentakäytännöissä on eroja, eikä laskentoja toistaiseksi kovin usein verifioida ulkoisen tahon toimesta”, toteaa Sepan EPD-selosteen tehneen Reforest Finland Oy:n toimitusjohtaja Atte Borgenström. ”EPD-ympäristöselosteet noudattavat kansainvälisiä ja eurooppalaisia standardeja ja ovat kolmannen osapuolen varmentamia dokumentteja. Ne ovat luotettavuuden tae tuotteen ympäristövaikutusten osoittajana.”

EPD-ympäristöselosteet löytyvät aikanaan julkisesta EPD Hub -tietokannasta. Sieltä jokainen kiinnostunut taho voi nähdä, mikä yritys on hoitanut tuotteidensa ympäristökuorman laskemisen viimeisen päälle – ja mikä taas ei.

Sepa on ensimmäinen suomalainen yritys, joka on saanut kattoristikoilleen EPD-sertifikaatin. Sepalla myös käytetään vain vastuullisista PEFC-sertifioiduista lähteistä hankittua raaka-ainetta.

Metsä ilmakuva

Kattotuolit

Omakotitalo

Omakotitalo

TILAA UUTISKIRJEEMME

Sepan uutiskirjeestä luet ajankohtaiset yritysuutiset ensimmäisten joukossa. Tervetuloa tilaajaksi!

Tilaa ›