Sepa Group

fi Hae
 
 

Ohjeita

Olemme koonneet tälle sivulle ohjeita, joiden avulla käsittelet tuotteitamme oikein ja turvallisesti. Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset muuta ohjeistusta, ota yhteyttä omaan Sepa-yhteyshenkilöösi.

Ristikoiden toimitus ilman vastaanottajaa


Ristikoiden toimitus, vastaanottaja paikalla työmaalla


Ohje ristikoiden vastaanotosta ja varastoinnista

Kattotuolit toimitetaan työmaalle täysperävaunu- tai puoliperävaunuyhdistelmällä, jolle on järjestettävä esteetön kulkureitti.

Valmiiksi tehdyille alustoille kuorman saa purettua nopeasti. Alustaksi sopivat hyvin kuormalavat molempiin päihin.

Pienempiin ristikkonippuihin on syytä reivata lankkuja tueksi.

Alle 18-metristen kattotuolien purku tapahtuu autossa olevalla purkukalustolla. Nosturin kantama on autosta ja ristikkonipun koosta riippuen 5–7 metriä. Kuljettajamme purkaa kuorman merkatulle, tasaiselle paikalle valmiiksi laitetuille alustoille. HUOM! Yli 18-metristen ristikoiden kohdalla on ristikoiden purkamisesta sovittava erikseen.

Kattoristikot on niputettu rautavanteella. Nipun leveys on normaalisti alle metrin (yksi ristikko on noin 5 cm leveä).

Heti toimituksen jälkeen niput tuetaan pystyyn siten, että ne eivät kaadu. Ristikoiden alle on kuitenkin jäätävä riittävä tuuletusväli. Jos ristikoiden asennus viivästyy, on huolehdittava niiden suojauksesta sateelta.

Naulalevyrakenteiden tuentaohje

Naulalevyrakenteiden käsittely, asennus, kiinnitys ja tuenta tulee toteuttaa rakennuskohteen vastaavan rakennesuunnittelijan vahvistamien suunnitelmien tai vähintään oheisen tuentaohjeen yleisperiaatteiden mukaan.

Suunnitelmien ja tuentaohjeen noudattamisen valvontavastuu on rakennuskohteen vastaavalla työnjohtajalla. Vastaavan työnjohtajan on täytettävä ohjeen liitteenä oleva asennustyön tarkastuslomake, joka liitetään rakennustyön tarkastusasiakirjaan (MRL 150§, MRA 77§, RakMk A1.

Lataa ohje:
Naulalevyrakenteiden tuentaohje

TILAA UUTISKIRJEEMME

Sepan uutiskirjeestä luet ajankohtaiset yritysuutiset ensimmäisten joukossa. Tervetuloa tilaajaksi!

Tilaa ›