Sepa Group

fi Hae
 
 

11.01.2024

Sepan vienti kasvaa rivakasti

Etenkin infrarakentamisen puolella suunnitteluosaamisen tuoma lisäarvo on huomattu. Todelliset asiantuntijat ovat siinä määrin harvassa, että kysyntää riittää jopa yli valtakunnan rajojen.

Oma suunnitteluohjelma ja vuosikymmenten kokemus vaativista infrarakentamisen hankkeista ovatkin tarjonneet mukavaa myötätuulta Sepan kansainvälistymishankkeille. Vuosi 2023 avasi väylät kansainväliseen myyntiin, ja tänä vuonna on tarkoitus laittaa uutta vaihdetta silmään. Vientipäällikkö Antti Rytkösen mukaan Sepa tavoittelee ulkomailta jo miljoonaluokan myyntiä.

”Infrahankkeissa suunnittelu on ratkaisevassa roolissa, sillä valmiita kuvia ei ole vaan jokainen kohde on omanlaisensa. Sepan osaaminen yhdistettynä toimivaan yhteistyökumppaneiden verkostoon onkin lyönyt itsensä läpi erityisesti Saksassa ja Ruotsissa.”

Rytkönen korostaa, että viennissä onnistutaan lähtökohtaisesti hyvin samanlaisin keinoin kuin kotimaan myynnissäkin – kielitaito tuo tietysti mukanaan yhden lisäelementin. Vaikka etäyhteydet mahdollistavat joidenkin asioiden hoitamisen myös digitaalisesti, ei toimivien henkilösuhteiden merkitystä voi kylliksi korostaa. Siksi Sepa tekee paljon jalkatyötä myös vientimarkkinoilla, kiertäen aktiivisesti messuja ja asiakkaita.

”Viime vuoden maaliskuussa järjestetyt Dresdenin messut toivat konkreettista kauppaa, ja sinne suuntaamme myös tänä vuonna. Helmikuun alussa meidät löytää Göteborgin Brobyggerdagen-tapahtumasta. Tekemistä riittää, mutta niin myös uskoa omaan tekemiseen.”

Sama luottamus näkyy myös asiakkaissa. Positiiviset kokemukset ovat myös viennissä yksi parhaista menestyksen eväistä. Tyytyväiset asiakkaat tilaavat lisää, ja suosittelevat Sepaa myös muille.

Saksa ja Ruotsi ovat Sepan pääasiallisia vientimaita myös vuonna 2024, mutta yritys on valmis suuntaamaan myös uusille alueille. Virossa meneillään oleva, kolmen Baltian maan yhteinen Rail Baltica -rautatiehanke kiinnostaa vaativan infrarakentamisen spesialisteja, ja myös Norjan suuntaan on jo luotu alustavia katseita.

TILAA UUTISKIRJEEMME

Sepan uutiskirjeestä luet ajankohtaiset yritysuutiset ensimmäisten joukossa. Tervetuloa tilaajaksi!

Tilaa ›